Ніж сантоку Grossman Sashimi 110 SH
Що таке ніж сантоку і навіщо він потрібний?
Сантоку - японський варіант шеф-ножа. Він трохи легший, трохи коротший і трохи простий у застосуванні. В універсальності ж він шефу нічим не поступиться. Сантоку гарний для:
- подрібнення зелені
- нарізки овочів та фруктів
- нарізки сиру
- особливо гарний цей ніж у роботі з морепродуктами.
Звичайно, кожен кухар скаже, що головний ніж на кухні має бути і найякіснішим. І нехай на домашній кухні ковані ексклюзиви для профі часто виглядають деякою надмірністю, все ж таки рішення купити шеф-ніж з якісної нержавіючої сталі за розумною ціною буде цілком розумним. І саме таким оптимальним варіантом, що поєднує доступну ціну з гідним виконанням та є кухонні ножі від GROSSMAN.
Всі ножі серії GROSSMAN Sashimi мають свою назву не просто так. Вони дійсно виконані у дизайні, характерному для японських кухонних ножів. А значить їх відрізняє витончений лаконічний стиль та практичність. Особливо привертають увагу характерні «японські» рукояті. Їхні обриси – плід практичного досвіду поколінь японських кухарів. Незважаючи на всі досягнення сучасних дизайнерів, саме така форма досі є найзручнішою для рук багатьох людей.
До того ж у такій рукояті немає щілин, які можуть забруднитися. Немає заклепок, які можуть відлетіти та випасти. Нема накладок, які можуть розбовтатися. Це той самий, характерний для японців випадок, коли простота приносить із собою надійність та красу.
Матеріал рукоятей – міцний зносостійкий пластик, стійкий до дії води, хлору та миючих засобів.
Цей ніж виготовлений із нержавіючої сталі 1.4116 Krupp.
Нержавіюча сталь 1.4116 виготовляється німецькою компанією Thyssen-Krupp. Це одна з найвідоміших і найпопулярніших сталей для кухонних та медичних ножів у Німеччині та високорозвинених країнах по всьому світу.
Її переваги:
- корозійна стійкість;
- міцність та відмінна зносостійкість;
- стійкість до виникнення плям;
- краща (ніж у більшості сталей цього класу) тривалість збереження гостроти леза.
Ножі та клівера зі сталі 1.4116 – приклад справжньої європейської якості. Розумне та надійне вкладення грошей. Ножі серії GROSSMAN Sashimi порадують у роботі та правильно прослужать довгі роки.
Замок клинка: Фіксований
Тип сталі клинка: Сталь 1.4116 Krupp (55-56 HRC)
Матеріал рукояті: Пластик
Довжина леза: 170 мм
Довжина у розкладеному положенні: 296 мм
Маса: 188 г