Набір кухонних ножів Grossman Bryant складається з:
- Шеф-ніж - 330 мм
- Хлібний ніж - 330 мм
- Ніж для нарізки м'яса - 325 мм
- Сантоку - 310 мм
- Універсальний ніж - 235 мм
Переваги набору
Bryant – практичний та сучасний набір якісних ножів для кухні.
- Клинки всіх ножів у цьому наборі виготовлені із нержавіючої сталі марки 1.4116 від німецької компанії Tussen Krupp AG. Ця сталь популярна у всій Європі. Ножі з неї міцні, довго залишаються гострими та практично не іржавіють.
- Всі ножі мають продуманий ергономічний дизайн. Працювати ними буде приємно та невтомно. Ножі виглядають підкреслено сучасно та стильно. Рукоятки із міцного пластику не бояться впливу вологи. Вони набагато практичніші і довговічніші, ніж традиційні дерев'яні накладки.
- Підставка виготовлена із якісного натурального дерева. Вона стійка, міцна та компактна. Вона легко знайде собі потрібне місце навіть на найменшій кухні.
- У дні підставки виконані дренажні отвори. Ножі зберігатимуться в сухості та прослужать довго.
Усі ножі у цьому наборі виготовлені з якісної німецької сталі 1.4116. Це справжнісінька круппівська нержавіюча сталь! Вона добре чинить опір корозії, міцна і надійна.
Вироби із 1.4116 довговічні. Це справжній європейський рівень якості. А ще ця сталь довго зберігає свій блиск і гарно дзвенить!
Шеф-ніж
Шеф-ніж ще називають кухарським. Це – головний ніж на будь-якій кухні та головне знаряддя праці кожного шеф-кухаря.
Шеф-ніж допоможе нарізати буквально все, що завгодно в будь-яких кількостях. А зручні рукояті ножів із набору Bryant зроблять цю роботу максимально невтомною.
Ще однією цікавою особливістю цього Шеф-ніж є його одностороннє заточення. Такий переріз клинка запозичено у японських кухонних ножів. Воно забезпечує дуже акуратний, чистий різ. А також полегшує заточування ножа до виняткової гостроти.
Сантоку
Ніж Сантоку придуманий японцями в 20-му столітті. Це дуже зручний і простий у роботі універсал, що відмінно «працює» по зелені та морепродуктам.
Але і з багатьма іншими завданнями санток також впорається з легкістю. Не дивно, що на багатьох кухнях по всьому світу японський ніж успішно потіснив європейського шефа.
Ніж для нарізки м'яса
Насправді цей ніж служить для акуратної нарізки не тільки м'яса, але і ковбаси, шинки і навіть сиру. Різати їм великі овочі та фрукти (наприклад, кавуни) теж дуже зручно.
Профіль у ножа для нарізки в цьому наборі такий самий, як і у шефа - японський, односторонній. У чому полягають його переваги, ми вже розповіли.
Універсальний ніж
У цього ножа дійсно багато роботи над домашньою кухнею. Скрізь, де кухарський ніж буде надто великий, універсальний ніж буде в саму пору. Просто разюче, як часто буває потрібний саме він.
Ніж для нарізки хліба
Свіжий хліб, здобу та торти краще не різати, а пиляти. Так менше шансів розкришити чи розчавити їх.
Саме тому клинок хлібного ножа такий схожий на пилку.
До речі, чудово підходить такий ніж і для акуратного нарізування соковитих фруктів. Або ж навпаки, розпилювання дуже твердих овочів, на кшталт гарбуза.
Замок клинка: Фіксований
Тип сталі клинка: Сталь 1.4116 Krupp (55-56 HRC)
Матеріал рукояті: Пластик
Маса колоди: 2450 г