Набір кухонних ножів Grossman Oxford складається з:
- Шеф-ніж - 325 мм
- Хлібний ніж – 325 мм
- Ніж для нарізки м'яса – 325 мм
- Ніж для очищення овочів – 195 мм
- Універсальний ніж – 230 мм
- Кухонні ножиці - 207 мм
Переваги набору
Oxford – класичний набір якісних ножів для кухні
- Висока якість матеріалів. Клинки із нержавіючої сталі марки 1.4116 від німецької компанії Tussen Krupp AG.
- Багата, грамотна комплектація набору. Роблячи одну покупку, можна придбати всі необхідні на кухні ножі, плюс відмінну підставку для них.
- Оригінальний "сталевий" дизайн. Поєднання краси, стилю та зручності. За такими ножами легко доглядати - клинки та рукояті легко чистити, вони довго залишаються гострими, а блок-підставка відмінно захищає ножі від вогкості та пошкоджень.
1.4116 – справді, справжнісінька якісна нержавіюча сталь з Німеччини. У Європі з неї роблять чудові кухонні ножі та медичний ріжучий інструмент. Тепер ця висока якість доступна і нам. І це дуже добре. Тому що кухонні ножі з нержавіючої сталі 1.4116 виходять міцними, довговічними та дуже гострими.
Вони дуже стійко пручаються на корозію: не іржавіють, не темніють і не покриваються плямами. При правильному догляді та застосуванні ножі з цієї сталі не втрачають свого блиску роками.
Шеф-ніж
Шеф-ніж – обов'язкова складова більшості сучасних кухонних наборів. Якщо дивитися кулінарні шоу, безперечно, можна побачити, які дива здатний творити таким ножем справжній майстер. Але і на домашній кухні шеф може принести чимало користі.
Особливо якщо навчитися ним правильно користуватися. Різати овочі, подрібнювати зелень, обробляти птицю та морепродукти та багато іншого таким ножем можна швидко та впевнено.
Ніж для нарізки м'яса
Цей ніж довгий, прямий і дуже гострий. Головне його завдання – акуратна, рівна та швидка нарізка м'ясних продуктів. І саме з цією роботою він справляється із легкістю. Буквально одним рухом.
Універсальний ніж
На домашній кухні універсальний ніж перебуває у роботі постійно. Він бере на себе всі завдання, для яких шеф-ніж буде надто великим і надмірним. А таких робіт на кухні – не перерахувати. Тож хоч цей ніж і не перший у списку, важливість його – першорядна.
Ніж для нарізки хліба
Звичайним ножем, особливо не надто гострим, свіжий хліб різати не дуже зручно. Корочка кришиться, м'якуш мнеться. Саме тому хлібний ніж має форму пилки. Хліб їм не ріжуть, а пиляють. Виходить акуратно, швидко та чисто.
До речі, кондитерські вироби таким ножем різати також дуже добре. У хлібного ножа в наборі Oxford досить довге лезо і зручна рукоять. Тому він годиться для нарізування навіть великих буханців, булок та тортів.
Ніж для очищення фруктів та овочів
Цей маленький та акуратний ніж дозволить не тільки зняти шкірку з фрукта, видалити насіння, вирізати биту або зіпсовану ділянку м'якоті. Цей ніж, завдяки своїм розмірам, відмінно підходить для різноманітних акуратних, тонких робіт.
Ергономічна рукоять і маневрене лезо для такої справи підходять дуже добре.
Ножиці
Ножиці – дуже корисний у господарстві інструмент. У тому числі і на кухні. Особливо такі добротні ножиці з якісної нержавіючої сталі. Адже безліч справ зручніше робити саме ними.
Причому йдеться не тільки про розкриття упаковок. Багато використовують ножиці навіть для нарізки зелені, і навіть обробці риби та птиці.
Замок клинка: Фіксований
Тип сталі клинка: Сталь 1.4116 Krupp (55-56 HRC)
Матеріал рукояті: Пластик
Маса колоди: 2820 г