Що таке шеф-ніж, і навіщо він потрібний?
Незалежно від того, чи готуєте просто, щоб регулярно харчуватися, чи тому, що кулінарія – хобі (або навіть сенс життя), гострий, міцний та надійний кухарський ніж просто необхідний.
Ніж – один із небагатьох кухонних інструментів, який використовується майже щоразу при приготуванні. Тому наявність на кухні високоякісних столових приладів дає значні переваги як з точки зору безпеки, так і з точки зору ефективності.
Шеф-ножі якщо й не універсальні абсолютно, то дуже близькі до цього. Їм можна нарізати зелень, овочі, м'ясо, рибу та птицю. Фактично все що завгодно.
Якщо немає під рукою іншого ножа, але є хороший шеф-ніж, вважайте, що все є. Ну чи майже все.
Особливо, якщо ніж виготовлений із справжньої круппівської сталі, як Шеф-ніж Grossman Professional 002 PF. Саме такими є всі кухонні ножі серії GROSSMAN Professional. Ці кухонні ножі зроблені міцно та надійно. Вони дуже гострі, і ріжуть просто чудово. Та й користуватися ними просто та зручно.
Матеріал рукоятей – міцний зносостійкий пластик, стійкий до дії води, хлору та миючих засобів.
Цей ніж виготовлений із нержавіючої сталі 1.4116 Krupp.
Нержавіюча сталь 1.4116 виготовляється німецькою компанією Thyssen-Krupp. Це одна з найвідоміших і найпопулярніших сталей для кухонних та медичних ножів у Німеччині та високорозвинених країнах по всьому світу.
Її переваги:
- корозійна стійкість;
- міцність та відмінна зносостійкість;
- стійкість до виникнення плям;
- краща (ніж у більшості сталей цього класу) тривалість збереження гостроти леза;
Ножі та клівера зі сталі 1.4116 – приклад справжньої європейської якості. Розумне та надійне вкладення грошей. Ножі серії GROSSMAN Professional порадують у роботі та правильно прослужать довгі роки.
Замок клинка: Фіксований
Тип сталі клинка: Сталь 1.4116 Krupp (55-56 HRC)
Матеріал рукояті: Пластик
Довжина леза: 205 мм
Довжина у розкладеному положенні: 333 мм
Маса: 241 г