Набір кухонних ножів Grossman Waterloo складається з:
- Шеф-ніж – 330 мм
- Ніж для чищення фруктів та овочів - 200 мм
- Ніж для нарізки м'яса – 330 мм
- Сантоку - 300 мм
- Універсальний ніж – 235 мм
Переваги набору
Waterloo – перемога на кухні.
- Висока якість німецької нержавіючої сталі марки 1.4116 добре відома по всій Європі. Сталь виробляє німецька компанія TussenKrupp AG. І саме з 1.4116 виготовлені усі кухонні ножі у наборі GROSSMAN Waterloo.
- Ультрасучасний комфортабельний дизайн. Ергономічні ковзаючі ручки. Складно випустити ножа, навіть якщо схопити його мокрою долонею. Користуватися кухонними ножами із набору Waterloo зручно та безпечно. Їхній стиль відмінно підійде до інтер'єру сучасної кухні.
- Підставка з якісного натурального дерева зручна та практична. Вона стійка, займає мінімум місця, є надійним сховищем ножів. Дренажні отвори в дні підставки забезпечують захист сталевих мечів від впливу вологи.
З нержавіючої сталі марки 1.4116 виготовляється безліч кухонних ножів та медичних інструментів по всій Європі. Все це тому, що німецькій компанії Tussen Krupp AG вдалося досягти в ній вдалого співвідношення міцності, довговічності та відмінного опору корозії.
Якісні ножі з німецької сталі 1.4116 загострюються гостро, довго не тупляться, не тьмяніють і не іржавіють.
Шеф-ніж
Шеф-ніж – своєрідний символ європейської кухні. Найважливіший інструмент справжнього шеф-кухаря. І справді, в умілих руках цей великий ніж творить справжні дива. Їм можна нарізати практично все, що завгодно. Овочі, зелень, м'ясо, птицю, рибу та багато іншого.
До того ж не варто забувати, що меч саме цього ножа виготовлений з якісної німецької сталі, а ергономічна рукоять сідає в руку, як влита. Працювати таким ножем – одне задоволення.
Сантоку
Винахідливі японці винайшли ніж-санток відносно недавно, у двадцятому столітті. У Японії в ті роки різко зросла кількість людей, які готують на своїй домашній кухні. Усім їм знадобився універсальний кухонний ніж. Так і з'явився санток. Нині цей ніж популярний далеко поза Японії.
Фактично, це східний аналог європейського шеф-ножа. Він дуже гарний для подрібнення зелені та нарізки морепродуктів. Але для багатьох інших завдань він підходить дуже добре.
Ніж для нарізки м'яса
Головна особливість ножа для нарізки м'яса – довгий гострий прямий клинок. Саме таким можна нарізати м'ясо, шинку, ковбасу швидко, рівно та акуратно. Буквально в один рух.
Універсальний ніж
Цей ніж справді універсальний. Він трохи менший за шеф-ножа і помітно більше ніжа для чищення фруктів та овочів. У плані завдань він фактично заповнює якусь нішу між ними. І саме на домашній кухні роботи для такого ножа буває дуже багато.
Неможливо не закохатися в цей зручний та надійний ніж. Цілком ймовірно, що за довгі роки служби набору Waterloo на кухні найбільше часу у руках проведе саме він.
Ніж для очищення фруктів та овочів
Не варто недооцінювати цей маленький ніж. Його невеликий, маневрений клиночок чудово підходить для різного роду тонкої роботи. А комфортна рукоятка не дасть ножа вислизнути з руки.
Ножем для чищення фруктів та овочів добре не тільки знімати шкірку з плодів, але й видаляти насіння та очі, вирізати биті або зіпсовані шматки м'якоті фруктів.
Замок клинка: Фіксований
Тип сталі клинка: Сталь 1.4116 Krupp (55-56 HRC)
Матеріал рукояті: Пластик
Маса колоди: 2200 г
Габарити колоди: 215/120/175 мм